Flitighetens lampa lyser ikapp med adventljusstaken!

posted in: Examensarbete, Nyheter | 0

I det tidigare blogginlägget så trodde jag att Erika och jag kunde andas ut i några dagar. Vi satt hela helgen och formulerade och gick igenom resultatdelen i vår uppsats. Klappade oss på axeln på söndag kväll och sa – bra jobbat, nu vilar vi ett par dagar.

Måndag förmiddag

Vi får mejl av vår handledare att vi ska vara test-opponenter på någon annans uppsats, vi får ett arbete tilldelat oss den 28/11 och vi ska lämna vårt svar (ett dokument med massor av områden att checka av) den 5/12. Vi får även veta att de andra studiekamraterna slipper detta i deras grupper då respektive handledare bestämt att studenten ska fokusera endast på sin egna uppsats tills inlämning.

Inlämningsdatum för vår uppsats är den 12/12 istället för den 19/12. Vi blir stressade och arga, känner oss orättvist behandlade.
Vi mejlar, ringer tar reda på fakta, får man göra så här?

Svaret är ja!
Jag och Erika har gått efter den kursbeskrivning som vi fick i september av kursansvarig.
Vår handledare har dock lagt ut ett dokument på mondo (su-internetklassrum) som vi enligt henne ska följa. Vår handledare vill ha tid att gå igenom våra uppsatser grundligt för att meddela om vi har tillräckligt med innehåll och om vi följer vår studies syfte, vi får senare i december veta om vår uppsats håller måttet?

Vi väljer nu att se det positivt och tänka att vi är ”klara” den 12/12 istället för den 19/2.

Nu mer än någonsin måste vi planera vad vi ska fylla vår tid med, för att bli klara med ett examensarbete med full kapacitet – baserat på framtidens lärande. Så nu lyser ” flitighetens lampa ikapp med adventsljusstaken”.

Håll tummen – vi behöver det.

Leave a Reply