Min sammanfattning av SETT 2012

I tisdags 23/4 började vi med uppvärmning med ”paddagogikkväll” på Sollentuna international school (SIS).

Erika och jag höll föreläsning på första passet. Vår känsla denna kväll var 100% och vi fick bra feedback efter.
Vi blev även intervjuade av Parasoll och Sollentunajournalen.

SIS Ledning och Maria Stockhaus hälsar välkomna

 

 

Karin Ohlis visar appen skolstil

Vi fick chansen att lyssna på Karin Ohlis resa med appen skolstil. Hon berättade bland annat om hur hon själv lärt sig skriva med stålpenna som hon doppade i bläckhorn och fram tills idag då hon utvecklat appen skolstil.

Kvällen arrangerades bra med föreläsningar, goodiebags, mingel med vin, läsk och goda mackor och en hel drös av trevligt folk. Tack SIS för att jag fick delta denna kväll.

Sett 2012

I onsdags, 25 april, öppnades portarna på Kistamässan för SETT 2012. Jag och Erika har snackat om detta sedan i höstas och nu var det alltså dags. Vi stod i Sollentunas monter och pratade oss varma om vår nya SAJT och IKT i förskolan. Här kommer ett axplock av bilder från SETT 2012.

Annika Agéli Genlott och Sara Penje

Dessa tjejer har Sollentuna att tacka då de varit projektledare åt Sollentunas Monter. Inte nog med det så lanserade de deras projekt Parasoll samt att de höll föreläsningar om Parasoll och STL 2.0 och matematik. Tack för att vi fick vara med er under dessa dagar, ni inspirerar med er entusiasm!

Många möten i och runt vår monter

Den enda konst man behöver kunna är att mötas.

Information om vår kommun

Många foldrar och visitkort delades ut.

Uppskattad

Självklart delade vi även ut pennor med texten ”vi tar inte bort – vi lägger till”.

Tänk om Fredrik Rock n´ roll

På onsdag kväll var det prisutdelning och mingel. Tänk om Fredrik drog av Rock-låtar med sitt band,  det var ett bra drag.

Torsdagen fortsatte med samma anda och jag gick därifrån full av inspiration och ”kli i fingrarna” av kommande projekt.

Bästa föreläsningen som gav mig mest inspiration var Joachim Thornström som på kort tid visade hur man kan göra egna läroböcker i iBooks author. Mina tankar började snurra om hur vi ska gå tillväga på min arbetsplats med detta, och tanken snurrade att som medforskande pedagog är det lätt att veta vad barnen är intresserade av. Min barngrupp som just nu har ett stort intresse för pirater, hajar och skatter – ja, vi skulle kunna göra en bok om vårt tema på en gång. Vi kan till exempel lägga in den information om pirater som barnen efterfrågar, vi kan göra ett spännande pussel med hajar, vi kan lägga in ett YouTube-klipp på Jack Sparrow och vi kan lägga in en sjörövarö i 3D och mycket mera. En skattkarta kombinerad med geocaching borde inte heller vara omöjligt?! Tillsammans i datorn så kan vi skapa en aktuell bok som är anpassad efter barngruppens intresse och behov. Vi kan göra flera böcker som vi kan samla i vår bokhylla i iPaden och aktualisera efter behov.

Inspirerande, spännande och möten, så sammanfattar jag SETT 2012.

 

 

 

 

 

Leave a Reply