Paddagogik och tv-inspelning

På förmiddagen idag så arbetade jag och fyra barn tillsammans med lärplattan. De fick välja vad de ville arbeta med för app och en pojke fastnade för Toca Boca Store.
Tillsammans valde man vad som skulle finnas i affären och hur mycket det skulle kosta, vilket man kan välja i appen.
I samma rum finns en plastlåda full med tomma förpackningar som föräldrarna lämnat till förskolan. Vi kom då på att vi kunde använda förpackningarna till att göra en riktig affär av.
Barnen turades om att vara kassör via appen medan de andra var kunder som ställde fram vad de skulle handla.

Hur mycket kostar det?
1, 2, 3 kronor

Barn 1: Vad kostar smör?
Barn 2: Smöret kostar 2 kr
Barn 1: Ok, två kr (räknar på fingrarna och ger två kronor).
Barn 2: Tack! (räknar pengarna och låtsas lägga dem i den digitala kassan)
Denna lek höll i sig länge och jag får fler och fler belägg för att lärplattan fungerar som ett komplement och i vissa fall en igångsättare i en läroprocess.

Efter mellis så kom ett tv-team från en Arabisk tv-kanal. De filmade några barn då de använde lärplattorna, intervjuade vår rektor Anders Bjur och mig om hur vi arbetar med lärplattan i verksamheten.
Vi får se hur de klipper ihop allt men ”Sharing is caring” och förhoppningsvis så kan vår enhet bidra med kunskap till andra.

"Sharing is caring"

Min chef och jag avslutade med en föreläsning/workshop med fem pedagoger från en annan kommun – där gnistan tändes då de kom på hur de kan arbeta med lärplattor som ett komplement i deras verksamheter.
Tack för ert engagemang trots den sena timmen och varma kvällen:)

Vi som arbetar i förskolan vet att det alltid finns olika behov hos barnen och att barn har olika intressen. Det viktiga är HUR vi kan tänka att vi använder digitala medel för det finns inte ett färdigt recept på hur det ska ske överallt – alla har olika förutsättningar och det är upp till oss pedagoger att lista ut vad behoven hos barnen är just nu.

 

 

 

 

2 Responses

 1. Mia
  | Svara

  Tack själv för en bra inspirations kväll. Håller just nu på att skriva ner mina tankar från kvällen för att tillsammans med vår chef ansöka om att gå med i ett kommande ipad-projekt i vår kommun. Ska bli så spännande.

  • Anna
   | Svara

   Vad härligt att ni blev inspirerade:) Heja er!

Leave a Reply