SETT 2015

Imorgon är det dags för SETT 2015 på Kistamässan och jag kommer att hålla i två föreläsningar under tisdag och onsdag!

Det jag lagt fokus på i min presentation i år är de yngsta barnen (ett till tre år) i förskolan. Dels är det något som jag brinner lite extra för då jag själv har barn i den åldern men jag har även fått ett antal förfrågningar om hur man kan integrera lärplattan i det didaktiska arbetet med de yngsta barnen.

En pedagog beskrev att det är lätt att lärplattan blir en ”barnpassare” på deras avdelning då de ej vet hur de ska använda den till de yngsta barnen. En annan pedagog ifrågasatte om man verkligen ska använda lärplattan tillsammans med de yngsta barnen då hen ansåg att det riskerade att hämma barnens språkutveckling. 

Är det verkligen så, att barnen inte pratar alls om vi använder lärplattan? Eller kan vi använda lärplattan som ett komplement till de övriga verktygen vi använder oss av i vårt dagliga arbete med barns språkutveckling?

Jag själv är mycket intresserad av barns språkutveckling och nyfiken på hur vi kan stötta dem på vägen till ett rikt språk!
Så min föreläsning heter helt enkelt:  Språkutveckling med lärplattan. Hur funkar det för de yngsta barnen på förskolan?

Jag kommer att finnas på plats i Förskolearenans monter G:38 den 14/4 kl:14.00 – 14.30 samt den 15/4 Kl:16.00 – 16.30.

Hoppas att vi ses!

SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation” och är Skandinaviens största mässa och konferens inom det moderna och innovativa lärandet. Om du är lärare, skolledare, förskollärare, pedagog eller jobbar med förvaltningsfrågor så är det här den perfekta mötes- och inspirationsplatsen för dig (text lånad från Sett).

Leave a Reply