Om mig

Jag heter Anna Lundholm och arbetar som förskollärare på en nybyggd och arkitektritad förskola i Sollentuna som inbjuder till nytänk och kreativitet. Varje dag berikas mitt liv av små barns nyfikenhet och lust till utforskande och vad kan vara bättre än att tillsammans finna meningsfullhet i det man gör?

På denna blogg kan du att få följa mig i mitt utforskande kring hur man arbetar med iPad i förskolan, mitt examensarbete, bitar från mitt uppdrag som IKT-inspiratör och mycket mer.

Just IKT, som betyder Information- och kommunikationsteknik, är något jag brinner lite extra för och som jag anser bör vara en naturlig del av vardagen på alla förskolor.

Jag är sedan januari 2012 färdigutbildad lärare mot de yngre åldrarna och om du vill kan du ladda hem och läsa min C-uppsats, “Varför är din iPhone så stor? – en studie om iPad i förskolan” här.

Tänk gärna på..

När en pedagogisk dokumentation fungerar som bäst blir det navet i hjulet som sätter snurr på pedagogiska och didaktiska tankar i den egna barngruppen.

Ett lustfyllt lärande tolkar jag som att barn finner en lust när de själva har kontroll och en valmöjlighet över sin situation. Att barn lär ”här och nu” i förskolan verkar helt enkelt lustfyllt för dem. Vi pedagoger bör därför erbjuda barnen en mångfald i lärandesituationer – så att barnen kan välja hur de vill inhämta den aktuella kunskapen.

Sociala medier

Sociala medier är utmärkta sätt att hålla sig uppdaterad inom vad som händer i skolvärlden – snabbt, enkelt och gratis.
Du hittar mig i följande kanaler:

- Twitter – @AnnaLundholm1
- Google+ – Anna Lundholm
- LinkedIn – Anna Lundholm