Statusen på yrket förskollärare

Sitter och undersöker hur förskolan kan kopplas till kommunens strategier för integrerad IKT.  Jag arbetar mycket för att höja statusen för vårt yrke och påtalar gärna att  ett medvetet förhållningssätt bygger grunden för det livslånga lärandet som sker i förskolan – som barn är  det viktigt att ha medvetna pedagoger runt sig. Vi är dock ofta en lågprioriterad arbetsgrupp, trots flera års studier och med ett lärarleg på skjortan. Jag vill göra karriär inom förskolan, why not!? När jag sitter på middagar med vänner -i olika yrkeskategorier-är jag oftast ensam om att vara akademiker och tjänar sämst! Hur tänker ni kring detta Nyamko Sabuni och Lars Björklund?

Jag får ofta frågan: Men Anna nu när du snart är lärare, då ska du väl arbeta i skolan?! 
Mitt svar: Nej det tänker jag inte, för jag vill bidra till en god grund i barnets utveckling, det viktiga arbetet startar i förskolan. Jag vill bidra till god kvalité och att förskolan ska utvecklas och säkras!

 Den 1:a juli 2011 blev förskolan en egen skolform och ordet daghem byttes 1998 till förskola. Jag uppmanar dig att sluta använda s-form på daghem, det är förlegat!

Ett av mitt och Erikas mål med examensarbetet är att vi ska nå högre distanser så att de ser hur viktigt arbetet i förskolan är, det tidiga lärandet ger bättre förutsättningar till fortsatt lärande i skolan!

Jag har via olika sociala medier slängt ut frågan med för/nackdelar gällande iPad1 och 2, i de olika sociala medierna är flertalet överens om att iPad2 är den bästa.  Vi ser en stor möjlighet med pedagogisk dokumentation och då är kamerafunktionen ett stort plus med iPad2. Heja kunskap, karriär och utveckling! iPad3 ska ju tydligen komma i vår, bra utvecklingsarbete, heja Apple!

Nu ska jag fortsätta ägna mig åt att utveckla IKT-strategier samt bygga på runt frågeställningarna i examensarbetet.

Trevlig lördag!

 

2 Responses

 1. Åsa
  | Svara

  Hej, är hemma med vab idag, skulle läsa studielitteratur när barnet sov middag men fastnade på denna intressanta sidan ist. Underbart jobbat, jag är så nyfiken att få följa med på denna resa ni just startat!
  Kram Åsa

  • Anna
   | Svara

   Hej Åsa!

   Du kan ju även se denna sida som studentlitteratur;)
   Tack, kul med feedback!
   Nu kör vi!
   /A

Leave a Reply