video-så funkar iPad 2

En pedagogisk iPad 2 video!

Jag ”läser” manualer, men en del text känns liksom inte helt skriven för mig – jag måste
testa och lära mig fram!
Jag kommer ihåg när vi gick en studiehandledningskurs, då handledaren berättade om att man inte behöver läsa litteraturen från ”pärm till pärm” utan gav oss istället rådet att titta på innehållsförteckningen och läsa det som var intressant och berörde kursen! För många av er låter detta självklart men för mig var det ett uppvaknande.  I en del litteraturer var det två kapitel som berörde kursen och inte åtta kapitel. I den typen av studieteknik var jag gammalt skolad men med  nya perspektiv kunde jag ta åt mig kurserna på ett annat sätt.

Hoppas att denna film ger dig enklare kunskap i grunden om iPad 2 på ett ”paddagogiskt” sätt.

4 Responses

 1. Sara
  | Svara

  Jättespännande med iPad. Jag tycker det är så viktigt att även förskolan ”hänger” med i utvecklingen. Dagens samhälle är ju verkligen ett IT-samhälle och vi som pedagoger jan ju inte vara mindre kunniga än våra barn. Superspännande examensarbete och hoppas få se mkt av ditt arbete på nära håll. /Sara (börjar jobba hos er i december)

  • Anna
   | Svara

   Hej Sara! Just nu skriver vi om genus och it-världen, kan det vara så att förskolan ligger efter på grund av att vi är flest yrkesverksamma kvinnor? Kul att du kommer till oss-välkommen till Sveriges bästa arbetsplats!

 2. Katarina Wedin
  | Svara

  Aha – spännande perspekiv med genus…
  Tror att det kan finnas en del samverkande faktorer där. Men det kommer att förändras!

  KW

  • Anna
   | Svara

   Hej Katarina:) genus är allra högst intressant även i detta ämne.

Leave a Reply